News

20/05/2024 | We zijn uit elkaar… maar ben ik dan nog wel goed verzekerd?

Wellicht hebben u en uw partner samen verzekeringen afgesloten voor het gezin, de auto, het huis, enzovoort. Maar wat gebeurt er met deze verzekeringen als u uit elkaar gaat? De regel is dat u in alle gevallen uw verzekeringen moet laten controleren om ervoor te zorgen dat u goed verzekerd blijft. Controleer ook of er verzekeringspolissen zijn waarvoor u de begunstigden moet aanpassen.

13/05/2024 | Zijn mijn zonnepanelen verzekerd?

Als je zonnepanelen op je dak hebt liggen, zijn die dan automatisch verzekerd in je brandverzekering? Moet je je verzekeraar verwittigen wanneer je zonnepanelen hebt? Zijn zonnepanelen verzekerd tegen brand- en stormschade? Dit zijn allemaal vragen waarvoor je bij ons terecht kan.

06/05/2024 | Zo ga je gerust op citytrip

Sta je op het punt om je volgende stedentrip te maken? Voordat je je koffers inpakt en vol enthousiasme de deur uit rent, is het slim om deze handige checklist voor stedentrips te raadplegen. Of je nu een weekendje weg gaat of een uitgebreide stedentrip hebt gepland, een goede inpaklijst kan ervoor zorgen dat je niets belangrijks vergeet. Met deze checklist ben je goed voorbereid op je reis!
Documenten
Zorg ervoor dat je alle benodigde documenten bij de hand hebt:

29/04/2024 | Kan je je tuin verzekeren?

Het mooie weer is in aantocht en dus worden alle tuinspullen terug bovengehaald.
Je hebt dure tuinmeubelen, een mooie aanplanting bomen, een robotmaaier, een tuinhuis, een peperduur bbq-stel, een serre of een zwembad in de tuin… maar zijn deze wel verzekerd voor diefstal of schade?

22/04/2024 | Verzeker je huispersoneel

Wanneer je huispersoneel in dienst neemt, ben je wettelijk verplicht om hen te verzekeren.
De verzekering ‘huispersoneel’ is een arbeidsongevallenverzekering die lichamelijke schade als gevolg van een ongeval vergoedt, terwijl er voor jou gewerkt wordt. Het gaat hierbij om ongevallen die zich voordoen in de professionele sfeer of op de normale weg van en naar de werkplek (jouw woning).

15/04/2024 | Waarom een fietsverzekering nemen?

Het is niet alleen belangrijk om je fiets te beschermen, maar ook jezelf. Raak je gewond bij een fietsongeval, dan kan je beroep doen op een bestuurdersverzekering voor de lichamelijke schade die je opgelopen hebt.
Bijstandsverzekering
Je kan ook een bijstandsverzekering afsluiten zodat je verzekerd bent wanneer je bijvoorbeeld een platte band of lege batterij hebt, je sleutels kwijt bent of het slachtoffer geworden bent van vandalisme of diefstal.

08/04/2024 | Hoe vervoer je je kind veilig in de auto?

Uit onderzoek blijkt dat 73% van de ouders kinderen tussen 0 en 4 jaar niet veilig meenemen in de wagen, en dat meestal zonder dat ze het doorhebben.
In principe ben je verplicht om een kinderzitje of zitverhoger te gebruiken tot 1,35 meter. Uiteraard zijn er verschillende gradaties in kinderzitjes. Een zitverhoger mag namelijk pas gebruikt worden vanaf wanneer je kind 22 kilo weegt en/of 1,25 meter lang is.

01/04/2024 | Hoelang is mijn rijbewijs nog geldig?

Papieren rijbewijs
Heb je nog een papieren rijbewijs? Dan blijft deze nog geldig tot 2033. Vanaf dan is een rijbewijs in bankkaartmodel verplicht.
Let wel op dat je problemen kan krijgen in het buitenland, met een papieren rijbewijs. Sommige autoverhuurkantoren aanvaarden geen oude Belgische rijbewijzen.
Ook wanneer je echt niet meer lijkt op de foto op je papieren rijbewijs, kan men dit in het buitenland weigeren. Het kan dus geen kwaad om reeds een nieuw rijbewijs aan te vragen.

25/03/2024 | Veiligheid in tunnels

Tunnels vormen cruciale infrastructuur voor transport, maar hun veiligheid is van essentieel belang. Strikte veiligheidsnormen en voortdurende monitoring worden ingezet om een veilige en efficiënte doorgang te waarborgen.

18/03/2024 | Sparen? We helpen je op weg!

Je wilt graag sparen, maar hoe pak je dat nu aan?
We geven je enkele nuttige tips:
1.   Maak een persoonlijke begroting
Maak eens een lijstje van al je inkomsten en uitgaven. Denk goed na over wat je wekelijks of maandelijks uitgeeft en over welke vaste kosten je hebt. Zo kun je zien of je eventueel ergens op kan besparen.
2.   Zorg voor een buffer
Er is altijd een mogelijkheid dat er onverwachte uitgaven komen opduiken. Zorg er altijd voor dat je ergens een reserve beschikbaar hebt.